ВИНО ОТ АРОНИЯ КАК СЕ ПРАВИ

    

Още  древните цивилизации  са сравнявали  виното с могъществото на боговете , защото е било важно лекуващо средство в техният живот.

На особена почит виното е било в Древен Китай, защото подобрява храносмилането и настроението и стимулира вътрешните жизнени сили "Ци".

Към него са прибавяли различни билки, плодове и  смоли за да превъзмогнат всякъкви смущения на човешкото здраве.

Благотворното влияние на червеното вино се дължи най-вече на високото съдържание на полифенолни съединения (танинови съдържания и пигменти - биофлавоноиди: антоциани, флавони, катехини) с общо наименование витамин Р.

 Те притежават най-силен антиоксидантен и общоукрепващ ефект върху целия организъм.

Още през 60-те години на миналия век учените поставят аронията на първо място сред поливитаминозните плодове с доказани лечебни свойства.

Плодът на аронията съдържа пет пъти повече полифенолни съединения от гроздето.

Това прави виното  от арония целебно и с неповторимо ухание.

 

 





{START_COUNTER}