Вино от арония

EfrosiaEfrosia
Джедай
5062k113k
Вино от арония1 / 2
21/08/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
"Ето, че от арония може приготвите не само ароматно сладко, но и пивко вино!"

Необходими Продукти

  • арония - количество по желание
  • вода
  • захар - 2 кг за 10 л сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намачкайте плодовете арония или ги смелете. Сместа се сипва в съд и се оставя да ферментира 3-4 дена.

Отделете получилия се сок и към кашата долейте вода в количество два пъти повече от сока.

След 24 часа отделете и втория сок и го смесете с първия. На 10 л течност добавете 10 кг захар.

Оставете отново да ферментира около 2-3 седмици при около 24-25 градуса температура.

След ферментацията виното от арония се избистря. Разлива се в бутилки, затварят се и се съхранява на тъмно и хладно.

Рейтинг

3.7
52
43
33
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Красимир
Красимир
Публикувалият рецептата едва ли е виждал на живо арония,камо ли вино да е направил!Аман от разбирачи,даващи вещи рецепти за вина от 5 реда!!!Аз правя къпиново вино,да опиша технологията сигурно 5 страници ще идат!
04.09.2013 21:21
5
Кънчо
Кънчо
Нещо да не е станала грешка? Толкоз много захар да слагаш? Да не е 1 кг на 10 литра?
14.02.2013 18:20
2
1
1
Покажи всички подкоментари